نوشته شده توسط : hr

آموزش تکثیر بگونیا

آموزش تکثیر بگونیا
آموزش تکثیر بگونیا : در این مقاله با آموزش تکثیر بگونیا از طریق برگ آشنا خواهید شد هر سوالی در مورد مقالات سایت میهن کاکتوس داشتید در زیر مقاله مطرح کنید.
تکثیر :
بگونیا برگی به راحتی از طریق قلمه برگ و تقسیم بوته تکثیر میشود .
بهار و تابستان برگهایی که اندازه متوسطی دارند به همراه ۲/۵تا ۵سانت ساقه انتخاب و قلمه را با زاویه ۴۵درجه در بستری متشکل از پیت ماس – ورمی کولایت – پرلایت با حجم مساوی فرو کنید به نحوی که تمام ساقه در بستر فرو برود .
برخی از پرورش دهندگان برگها را از پشت روی بستر مرطوب قرار میدهند و برای انکه سطح تماس ان با بستر ریشه زایی شود مقداری شن بر روی ان میریزند .
میتوان برای افزایش رطوبت اطراف برگها بر روی گلدان یک کیسه پلاستیکی کشید .گلدانی را در مکانی با نور غیر مستقیم و دمای ۲۷-۲۴ درجه قرار دهید .قلمه باید به دور از نور مستقیم خورشید باشد .قلمه برگ در طی ۴-۳هفته ریشه میدهد و ۴هفته دیگر طول میکشد که جوانه زده و گیاه جدید شروع به رسد کند .هر سال در بهار خاک و سایز گلدان را تعویض کنید .گلدان کوچک و فضای کم برای ریشه باعث تغییر رنگ بگونیا برگی میشود.

 

آفات و بیماریهای بگونیا برگی :
کنه تار عنکبوتی : موجب پریدگی رنگ برگها و بستن تار عنکبوت در سطح زیرین برگ میشودنماتد: این افت بر روی ریشه ها فعالیت میکند و در نتیجه ان برگها کم رنگ میشود و بعد از مدتی میریزدشپشک : به شکل مجموعه سفید رنگی در محل اتصال برگ به ساقه یا ساقه به ریزوم بیشتر دیده میشود .
اگر تعداد شپشکها کم است میتوان انان را با پنبه اغشته به اب و صابون (بدون عطر )برداشت ولی اگر تعداد زیاد است با سموم سیستمیک مانند مالاتیون اقدام به سمپاشی کنید (بعد از حدف فیزیکی )
سفیدک : از جمله بیماریهای قارچی این گیاه است که در شرایطی که شب سرد و روز گرم و مرطوب باشد یا در صورتی که برگهای گیاه در اثر ابیاریهای متعدد خیس و مرطوب شود ظاهر شده در نتیجه ان لکه های سفید رنگ بر روی سطح برگها دیده میشود در نهایت برگها زرد و قهوه ای شده و میریزد .بوتریتیس :
این بیماری قارچی موجب پوسیدگی ساقه میشود*لکه های قهوه ای رنگ بر روی ساقه *برگ و گلها شکل میگیرد برای مبارزه با این دو بیماری میتوان از قارچکشهای سیستمیک استفاده کرد .
لکه برگی : بیماری باکتریای که میتواند تمامی قسمتهای گیاه را درگیر کند اما اولین علائم ان به شکل لکه های کوچک مدور و سوخته در سطح زیرین برگ مسن و در نزدیکی رگبرگ ایجاد میشود و با گذشت زمان لکه بزرگتر شده حاشیه انان زرد رنگ میشود و این موقع در سطح رویین برگ نیز قابل مشاهده است .
تحت شرایط مرطوب زخمهای ابدار و سیاه رنگی نیز در سطح برگ به وجود می اید در نهایت برگ پژمرده میشود و میریزد سموم قارچ کش تماسی به کنترل این بیماری کمک میکند اما بیشتر باید پیشگیری کرد تا درمان .
بیماری ویروسی: در بگونیا موجب موزاییکی شدن پهن برگ میشود در این حالت لکه های زرد رنگ ظاهر میشود و برگها بد شکل می شوند.
گازهای موجود در اشپزخانه *مجاورت با وسایل گرمایشی نیز موجب افتادگی برگ و از بین رفتن این گیاه میشود.

آموزش تکثیر بگونیا

بگونیا
Begonia masoniana

بگونیا

Begonia maculata

426326687_52132_4993030255965879025

Begonia rex

بگونیا

تکثیر بگونیا از طریق برگ و تقسیم کردن برگ به تکه های کوچک

بگونیا

کاشت در بستر نرم

بگونیا

پشت برگ را به فاصله یک سانت برشهای افقی بزنید

بگونیا

برگ را روی سطح خاک نرم گذاشته و برای انکه محل برش با بستر تماس داشته باشد از سنگ برای ایجاد ابن اتصال استفاده کنید

کاشت بگونیا

گلدان را کاور کرده روی پلاستیک چند حفره برای رد و بدل شدن هوا ایجاد گلدان را در مکانی با دمای ۲۷-۲۴درجه و دور از تابش مستقیم افتاب بگزارید

begonia

برگهای متوسط را به همراه ۵تا ۲/۵سانت ساقه جدا کرده و با صورت زاویه ۴۵درجه در بستر مناسب قرار دهید.
 
******************************
روش تکثیر بگونیا ها بسیار متفاوت هست که روش های قابل کاربرد هر دسته متفاوت هست .

1) بذر
2) قلمه
3)قلمه ریزوم
4)غده
5)قلمه برگ
6) قلمه دمبرگ

اینجا میخوام در مورد قلمه برگ و دمبرگ یه توضیحی بدم .

بگونیا رکس ، بگونیا های ریزوم دار و غده ای و بعضی از گونه های ریشه افشان از طریق قلمه برگ افزایش پیدا میکنن .این روش قلمه عملا در گلخانه انجام میشه و از نظر مقایسه با گرفتن قلمه ساقه و ریزوم به مدت زمانی بیشتر برای رشد نیاز داره . تو این روش برگ های بالغ به قطعات مثلثی شکل که هر یک دارای رگبرگ های کامل باشن تقسیم میشه .



این قطعات رو از محل نوک تیز که شکل مثلثی داره رو تو بستر ریشه زایی قرار بدید . بستر ریشه زایی میتونه ماسه و یا پیت لایت باشه . بهترین دما باید 21-24 درجه باشه . روش دیگه که بیشتر برای بگونیا رکس انجام میشه استفاده از رگبرگ های بزرگ یک برگ که کامل رشد کرده باشه رو قطع کنید و برگ رو به صورت افقی روی سطح خاک قرار بدید و با فرو کردن چند قطعه چوب داخلش و یا قرار دادن تکه سنگ کوچک روی برگ تا محل تماس رگبرگ های تراشیده شده با خاک در تماس باشه . این کار رو جوری انجام بدید که سطح روی آن رو به بالا باشد . پس از مدتی گیاه های جدید از محل رگبرگ ها بیرون میاد .



روش دیگه ای که هست استفاده از قلمه دارای دمبرگ هست .

بسیاری از بگونیا ها رو میتونید به این روش تکثیر کنید . این قلمه ها به طول 3 تا 5 سانت به صورت مورب در بستر کاشت ( ماسه ) قرار بدید . در این شرایط برگ ها و شاخه های جدید از قسمت تحتانی شروع به رشد میکنند .



اگه بتونید از هورمون ریشه زایی و قارچ کش برای بستر استفاده کنید هم نتیجه بهتری میگیرید . بستر رو زیر محیط پلاستیکی قرار بدید تا شرایط گلخانه ای واسش فراهم بشه . مراقب باشید رطوبت بیش از حد نشه تا باعث پوسیدگی بشه . میتونید چند تا سوراخ روی پلاستیک قرار بدید .



:: موضوعات مرتبط: گیاهان آپارتمانی , ,
:: بازدید از این مطلب : 3941
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آذر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: